Újabb Bővítést Tervez Magyarországon a ContiTech

Ország:
Magyarország
Újabb Bővítést Tervez Magyarországon a ContiTech

A ContiTech Fluid Automotive Kft. rendelésállománya folyamatos növekedést mutatott az utóbbi két évben. A vállalat jelenleg 1,500 alkalmazottat foglalkoztat makói, további 700-at váci üzemében. Mindkét telephelyen a hét minden napján három műszakban folyik a termelés, így a kereslet további növekedése kapacitásnövelő beruházást tesz szükségessé. A ContiTech 2009-ben 3 millió eurót (916 millió forintot), tavaly 7.9 millió eurót (2.41 milliárd forintot), idén pedig 3.3 millió eurót (kb. 1 milliárd forintot) invesztált magyarországi telephelyei fejlesztésébe.

A ContiTech egy 5 millió eurós kaucsukkeverék-gyártó üzem létesítését tervezi Nyíregyházán, amely a szintén a Continental Csoporthoz tartozó Phoenix Légrugó Technológia Kft-t, a vállalat egyéb helyi és régiós gyártórészlegeit, valamint külsős vevőket is ellátná nyersanyaggal.

A Contitech októberben jelentette be, hogy jelentősen megnöveli gyártókapacitását és új munkahelyeket teremt Hannover-Vahrenwald-i központjában. A vállalat több tízmillió eurós nagyságrendű beruházása 2013-ra fejeződik be.

Az autóipari tömlők és tömlővezetékek iránti keresletnövekedésnek köszönhetően a ContiTech bővíti magyarországi gyártókapacitását