Új üzemet avatott a kínai Yapp Oroszországban

Ország:
Oroszország
Új üzemet avatott a kínai Yapp Oroszországban

A kínai Yapp Automotive Parts Co., Ltd. múlt héten nyitotta meg 20 millió dollár (kb. 14 millió euró) befektetésével létrehozott új gyártó üztemét Kaluga városában, Moszkvától mintegy 150 kilométerre délnyugatra. A gyár a Grabtsevo Ipari Parkban helyezkedik el és műanyag üzemanyagtankok, valamint ehhez kapcsolódó műanyag komponensek gyártásával foglalkozik. A kezdetben 250 ezer darabos éves kapacitás további 200 ezer darabbal növelhető amennyiben a piaci igények növekednének.

A kalugai gyár a Yapp első telephelye Oroszországban, egyben a második Európában. A vállalat a csehországi Mladá Boleslavban is működtet egy gyártó üzemet.

A cég jelenleg is szállít a Volkswagen oroszországi üzemények, ahol nem csak VW, de Skoda modellek is készülnek a kínai gyártó üzemanyagtankjaival.

A Yapp Automotive Parts Co. céget 1988 decemberében alapították, jelenleg a műanyag üzemanyagtankok legjelentősebb kínai beszállítója. Legjelentősebb külföldi partnerei között olyan gyártókat találunk mint a Ford, a GM, a PSA Peugeot Citroën, a Volkswagen, a Hyundai és a Kia.

A Yapp Automotive oroszországi gyártóegysége évi 250 ezer üzemanyagtank előállítására képes