Összeszerelő üzemet létesít a Mazda az Orosz Távol-Keleten

Ország:
Oroszország
Összeszerelő üzemet létesít a Mazda az Orosz Távol-Keleten

A japán Mazda Motors Corp. megállapodást írt alá az Orosz Gazdasági és Fejlesztési Minisztériummal egy 80 millió dolláros (56 millió eurós) befektetés keretében megvalósítandó gépjármű összeszerelő üzem létesítéséről Oroszország távol-keleti Primorszki Régiójában, közölte a minisztérium szóvivője Dmitry Levchenkov.

A megállapodás feltételeit a 166 számú, a gépjárművek ipari összeszerelésére vonatkozó kormányrendelet korábbi verziójához igazították, melynek értelmében a Mazda nem köteles helyi motorgyártást megvalósítani, ill. amely a lokalizációs tartalom alsó határát 30%-ban határozza meg.

A jelenleg érvényes, idén tavasszal hatályba lépett rendelet az új összeszerelő üzemet létesítő autógyáraknak évi 300 ezer, az Oroszországban ilyen üzemmel már rendelkező vállalatoknak évi 350 ezer autó előállítását írja elő, valamint 5%-ban korlátozza a félig szerelt SKD kitek összeszerelésének arányát.

A japán Mazda Motors Corp. 80 millió dolláros befektetéssel gépjármű összeszerelő üzemet létesít Oroszország Primorszki Régiójában