Megkezdte Működését a Ford és a Sollers Oroszországi Közös Vállalata

Ország:
Oroszország
Megkezdte Működését a Ford és a Sollers Oroszországi Közös Vállalata

A Ford Sollers a jövő év elejétől Tatárföldön lévő üzemében megkezdi az Explorer szabadidőautók gyártását. Oroszország az USA után a második lesz a sorban, ahol ezt a modellt gyártják. A Ford Explorer a szentpétervári üzemben gyártott új Ford Focus és a Mondeo, valamint a 2012-től Tatárföldön gyártandó Ford Transit kishaszonjárművekkel párhuzamosan készül majd.

Az autógyártás mellett a Ford Sollers egy évi 180.000-200.000 db kapacitású, motorokat előállító üzemet is létesít, működtet egy présüzemet, amely a helyben készülő Ford járművekhez állít elő alkatrészeket, illetve helyi kutató-fejlesztő tevékenységbe is kezd. Felelőse lesz továbbá Oroszország-szerte a Ford gépkocsik importjáért, a kereskedőhálózat működéséért és az alkatrészellátásért/forgalmazásáért.

A Ford Sollers nemrég írt alá egy 10 évre szóló, 36 milliárd rubel (248 milliárd forint) értékű hitelszerződést a Vnesheconombankkal. Az új közös vállalat székhelye a Moszkva körzetében lévő Khimki-ben, termelőegységei pedig Leningrádban (1) és Tatárföldön (2) lesznek.

Az egyenlő arányban tulajdonolt közös vállalat elsőként Explorer szabadidőautókat gyárt majd