Két új gyárat épít Macedóniában az SMR Automotive

Két új gyárat épít Macedóniában az SMR Automotive

A beruházás során két új gyártóüzem létesül a Skopje1 Technológiai Ipari Fejlesztési Övezetben (TIDZ), összesen 2,7 hektáros területen. A projekt 140 új munkahelyet teremt a térségben. Az egyik üzemet öntvények gyártására rendezik be, míg a másikban külső visszpillantótükrök üvegei készülnek majd. A beruházás 12 millió euróból valósul meg. Az új gyártócsarnokok a tervek szerint egy éven belül megkezdik a működésüket, az itt előállított termékek legnagyobb hányada európai piacokon kerül értékesítésre.

A hazánkban is jelentős termelőkapacitással bíró Samvardhana Motherson Reflectec (SMR) a világ egyik legnagyobb személyautó-visszapillantótükör gyártója, az indiai Samvardhana Motherson Group (SMG) leányvállalata. A társaság külső- és belső visszapillantó tükröket, holttérfigyelő rendszereket gyárt minden szegmenshez szinte az összes, Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában működő autógyártó részére.

A Samvardhana Motherson Csoport tagját képező Samvardhana Motherson Reflectec (SMR) két új projekt beindítását határozta el Macedóniában