Jelentős Növekedést Remél az Avtotor 2012-ben

Ország:
Oroszország
Jelentős Növekedést Remél az Avtotor 2012-ben

A GM modellek várhatóan a teljes termelés felét adják majd, nyilatkozta a helyi médiának Vladimir Shcherbakov, az Avtotor ügyvezetője . Elmondása szerint jövőre több új modellel bővül a gyártás, a személyautók mellett öt-hétezer Hyundai és Daewoo teherautó előállítását is tervezik. Az új Chevrolet Aveo összeszerelése januárban, míg a Chevrolet Captiva és az Opel Antara gyártása februárban kezdődik meg a kalinyingrádi üzemben.
A vállalat hosszú távú tervei között új összeszerelő üzemek és autóalkatrész gyártó részlegek létrehozása is szerepel, melyek segítségével a jövőre tervezett kapacitás a duplájára, azaz évi 600.000 db-ra növekedne 2017-re, míg a lokalizációs szint 30 %-ra növekedne.

Az ASM-Holding adatai szerint az Avtotor január és október között 185.760 autót gyártott, amely 40 %-os növekedésnek felel meg a 2010 megegyező időszakához képest. A vállalat jelenleg a világ vezető autógyárainak 28 különböző modelljét gyártja (BMW, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, Kia és Opel). A helyi média közlése szerint a Subaru, a Jaguar Land Rover (JLR) és a Hyundai lehetnek a vállalat lehetséges új partnerei.

A kalinyingrádi központú OOO Avtotor az ideihez képest 36 %-kal több, mintegy 300.000 autó összeszerelését tervezi 2012-ben