Elfogadták a Johnson Controls Keiper és Recaro felvásárlását célzó lépéseit

Elfogadták a Johnson Controls Keiper és Recaro  felvásárlását célzó lépéseit

Az autóipar számára üléseket, beltéri komponenseket és elektronikus alkatrészeket gyártó Johnson Controls előzetes bejelentésének megfelelően felvásárolta a Keiper és Recaro Automotive társaságokat, mely tényt a brüsszeli Európai Bizottság 2011. június 17-ével hagyott jóvá.
A Keiper egy német ülésmozgató rendszereket gyártó társaság, híres fémfeldolgozási és autóülések mozgatásával/állításával kapcsolatos technológiai gyakorlatáról. A Recaro komplett ülésrendszereket készít autógyáraknak, valamint alkatrészekkel látja el a másodlagos piacot is. A Johnson Control az előzőekben említettek okán átveszi a jogot a Recaro márkanév kizárólagos használatára az egész autóiparban. A beolvadás 13 egység 4.750 alkalmazottját érinti 7 országban, közöttük 2 Keiper gyártóüzemét Lengyelországban.
A Keiper integrációja nyomán a Recaro Automotive, C. Rob Hammerstein és a Johnson Controls minden járműipari szegmensnek képes lesz komplett termékskálát ajánlani fém alkatrészek és mechanizmusok terén. Ezzel a Johnson Controls vezető pozícióba kerül az ülésalkatrészek területén.

A felvásárlás tovább bővíti a Johnson Controls portfolióját