Elektromos Töltőállomás-Hálózatot Épít Ki az E.ON Magyarországon

Ország:
Magyarország
Elektromos Töltőállomás-Hálózatot Épít Ki az E.ON Magyarországon

A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat biztosíthat az utazóknak városnézésre - ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat. Az E.ON a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal.

Az E.ON Energia új utakon elnevezésű programjának első lépése a Kempinski Hotel Corvinus által megrendelt első magyarországi E.ON elektromos töltőpont átadása volt. A szálloda előtt két álló, egy e-autót akár 1,5 óra alatt töltő úgynevezett gyorstöltőt, a garázsban pedig három darab lassútöltőt helyeztek el, melyeket magyarországi forgalmazóként a Greenetik Kft. biztosít az E.ON számára. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel – e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral - járja az utakat.

Az E.ON, kezdeményező szerepet vállalva, saját járműflottájába „munkába állít” elektromos járműveket, mellyel példát kíván mutatni más társaságoknak is a környezetbarát technológia elterjesztésében.

Az E.ON még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését