Bővíti Csehországi Autóalkatrész-Üzemét a Hanwha

Ország:
Csehország
Bővíti Csehországi Autóalkatrész-Üzemét a Hanwha

A dél-koreai Hanwha L&C Corp. beszállító a Morávi-Szilézia kerületi Chlebovice-ben lévő gyártóüzemének bővítését tervezi. Az új gyártócsarnokok üveghálóval erősített műanyagok (GMT) préseléses megmunkálására, összeszerelésre és tárolásra létesülnek, egy silóval egyetemben. A Hanwha L&C cseh leányvállalatának 8.000 m2-es bővítésére vonatkozó kérelmét már jóváhagyta a helyi környezetvédelmi hatóság.

A GMT komponensek gyártásának évi 4.000 tonnával történő növelése érdekében a Hanwha hat új présgépet helyez üzembe a telephelyen. Az expandált polipropilén gyártásának évi 3.450 tonnával történő emelése két új erőmű létesítésével valósul meg. A Hanwha tervei szerint az építési munkálatok 2012 elején kezdődnek, és ugyanezen év végére be is fejeződnek.

A vállalat többek között lökhárítók energiaelnyelő betétjeit, tetőkárpitokat, napellenzőket és karosszéria alsó burkolatait gyártja a Hyundai közelben fekvő Nosovice-i üzeme számára. A leányvállalat két éve kezdte meg működését. A Hanwha eddig mintegy 160 millió eurót (kb. 50 milliárd Ft-ot fektetett be cseh részlegébe.

A három új csarnok építési munkálatai a következő évben kezdődnek a vállalat meglévő Chlebovice-i telephelyén