Az Inergy és a Detalstroykonstruktsiya Közös Vállalatot Alapított Oroszországban

Ország:
Oroszország
Az Inergy és a Detalstroykonstruktsiya Közös Vállalatot Alapított Oroszországban

Az új közös vállalatot, amely az orosz hatóságok jóváhagyását várja, a helyi piac vezető műanyag üzemanyagtank-gyártójának szánják. 51%-os tulajdonrészével az Inergy a többségi tulajdonos. Az Inergy Stavrovoban illetve annak Togliattiban lévő partnereinél már üzemelő berendezései apportként kerülnek a közös vállalathoz. A társaság a Togliattiban működő, az orosz újautó-piacon 27%-os részesedéssel bíró AvtoVAZ üzemet, a szentpétervári Ford gyárat, a moszkvai Avtoframost fogja üzemanyagrendszerekkel ellátni, valamint a jövőben Oroszországban gyártásra kerülő Nissan és Renault modellekhez is ő szállítja majd ezen alkatrészeket.

Az új vállalat 2011-ben várhatóan kb. 25 millió euró árbevételt fog termelni, és ugyanúgy hasznot húz a gyorsan növekvő orosz piacból, mint abból a tényből, hogy a piacon 60%-ban még mindig fémből gyártott üzemanyagtartályok vannak jelen, holott az európai autók majd mindegyikében ezt az alkatrészt már műanyagból állítják elő.

A Plastic Omnium leányvállalata, az Inergy Automotive Systems és az orosz Detalstroykonstruktsiya aláírták a közös vállalat létrehozásáról szóló szerződést