A Volkswagen Saját Kézbe Veszi a Lengyelországi Import és Értékesítési Feladatokat

A Volkswagen Saját Kézbe Veszi a Lengyelországi Import és Értékesítési Feladatokat

A Kulczyk Pon Investment (KPI) részvényesei elfogadták azon döntést, miszerint a vállalatban lévő részesedésüket 2012 január 1-jével eladják a Volkswagen AG-nek. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, de a lengyel média tudomása szerint 700 millió zloty-ért (közel 50 milliárd Ft-ért) cserélnek gazdát a részvények. A KPI által üzemeltetett 9 kereskedést a Porsche Holding Salzburg veszi át. A Škoda Auto és a Volkswagen Pénzügyi Szolgáltatások helyi részlegeinek tulajdonosi szerkezete is változni fog , mivel a VW AG átveszi a Kulczyk Holdingnak a Škoda Auto Polska S.A.-ban fennálló 49%-os tulajdonrészét is. A Volkswagen Pénzügyi Szolgáltatások és a Volkswagen Bank Polska átveszi a KPI-től a Volkswagen Leasing Polska-ban és a Volkswagen Bank Polska-ban lévő (kisebbségi tulajdonosi jogokat megtestesítő) részvényeit is.

A fenti döntés a versenyfelügyelet jóváhagyására vár.

A KPI Polska-t 1995-ben alapították. A lengyel értékesítési hálózat 176 (23 Audi, 92 Škoda, 52 Volkswagen és 2 Porsche kereskedést foglal magában.

A KPI eldaja az Audi, Volkswagen, VW-Haszonjárművek, Porsche és Bentley gépkocsik lengyelországi import- és értékesítési jogait, valamint a teljes kereskedelmi hálózatot a VW AG-nak