A Tofas Megkezdte az Opel Combo Gyártását

A Tofas Megkezdte az Opel Combo Gyártását

A Hurrivet közleménye szerint a Tofas 137 millió eurós (43,3 milliárd forintos) beruházás keretében valósította meg az Opel Combo gyártásának technikai feltételeit.

Az új modell előállításával a helyi beszállítók nagyjából 1.4 milliárd eurós (442,7 milliárd forintos) forgalomgyarapodást érhetnek el, mondta a Tofas bursai üzemében tartott ünnepségén elhangzott beszédében az Opel Törökország igazgatója, Ozcan Keklik.

A Tofas elnök-vezérigazgatója, Ali Pandir elmondása szerint a vállalat az elmúlt öt évben több mint 2 milliárd eurót (632,5 milliárd forintot) költött a kapacitásnövelésre, modernizációra és kutatás-fejlesztésre bursai üzemében. Az Opel Combo gyártásának törökországi beindítása következtében a Tofas export volumene jövőre szinte biztosan meghaladja az idei mennyiséget.

A bursai üzem Doblo és Minicargo alapú járműveket gyárt az Opel/Vauxhall-nak, és a Peugeot/Citroen-nek, valamint magának a Fiatnak is, sőt, rövidesen megkezdődik a Fiat amerikai partnere, a Chrysler részére az amerikai piacra szánt, RAM emblémás Doblok gyártása is. A vállalat 2011-ben mintegy másfélmillió kishaszonjárművet tervez gyártani bérösszeszerelésben, s e mennyiség 85%-át exportra szánja. A bursai gyár összesen kb. 320.000 gépkocsit tervez előállítani az idén.

A törökországi Turk Otomobil Fabrikasi A.S. (Tofas) megkezdte a Fiat Doblo alapokra épülő új Opel Combo kishaszonjárművek gyártását bursai üzemében