A ThyssenKrupp eladta Fémmegmunkáló részlegét a spanyol Gestamp vállalatnak

A ThyssenKrupp eladta Fémmegmunkáló részlegét a spanyol Gestamp vállalatnak

2011. április 29-én a ThyssenKrupp és a Gestamp Automoción S.L. aláírta a Fémmegmunkáló Csoport adásvételi szerződését. Következő lépésként a szükséges hatósági jóváhagyások beszerzésére kerül sor. Ez vélhetően a nyár végéig lezajlik. Ezen kívül a ThyssenKrupp AG és a ThyssenKrupp Steel Europe AG részvényeseinek is jóvá kell hagynia a tranzakciót.

A Fémmegmunkáló Csoport már nem a ThyssenKrupp Steel Europe kulcsfontosságú részlege volt. Éppen ezért múlt évben megkezdődtek a tárgyalások lehetséges vevőjelöltekkel. Ekkor merült fel a Gestamp Automoción, mint lehetséges partner neve. A Gestamp vezető autóipari beszállító, amelynek több, mint 70 telephelye van világszerte.

A ThyssenKrupp Metal Forming kiváló minőségű alváz- és karosszériaelemeket gyárt Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban, Törökországban és Kínában. A csoport jelenleg 5700 főt foglalkoztat, s a 2010. szeptember 30-án véget ért pénzügyi év során közel 1,1 milliárd euró bevételt realizált.

A 18000 főt foglalkoztató Gestamp Automoción fém alkatrészeket és szerkezeti elemeket állít elő az autóipar számára. A 20 országban aktív vállalat 2010-ben 3,1 milliárd eurós bevételt realizált.

A ThyssenKrupp és a Gestamp Automoción S.L. aláírta a Fémmegmunkáló Csoport adásvételi szerződését.