A Skodánál elkészült a 100.000-ik Yeti

Ország:
Csehország
A Skodánál elkészült a 100.000-ik Yeti

A mai napon a Skodánál elkészült a 100.000-ik Yeti kompakt szabadidőautó. A jubileumi jármű a Csehországban található kvasiny-i gyáregységben gördült le az összeszerelő gépsorról. A sokoldalú gépkocsit a Skoda még csak 2 éve gyártja. Kvasiny mellett 2010 óta folyik a termelés az indiai Aurangbadban is. Ezen túlmenően félkész készletekből hamarosan Oroszországban, a GAZ autógyár Nizhny novgorodi üzemében is összeszerelik.

„A Yeti a Skoda nagy sikere” nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a termelési részleg vezetője. „A modell igen nagy szerepet játszik a növekedési terveinkben. Ezért határoztuk el, hogy 2013-tól Kínában is megkezdjük gyártását. Ezzel a lépéssel a Yeti gyártása további lendületet fog kapni, amely nagymértékben hozzájárul a Skoda nemzetközi elterjedéséhez.

A piacon 2009-ben történt bevezetése óta a Yeti nagy sikernek örvend a piacon, tartósan megszilárdítva és kiszélesítve a Skoda modellválasztékát. Az év első 4 hónapja alatt az eladás összességében 34%-kal nőtt az előző évhez képest, számszerűsítve 22.100 járműre. 2010-ben összesen 52.600 Yeti talált gazdára. A gépkocsi összkerék-meghajtású és elsőkerék-meghajtású változatban is készül. Sőt, a Yeti környezetbarát, ún. „GreenLine” változatban is kapható.

Legördült a 100.000-ik Skoda Yeti kompakt szabadidőautó a Kvasinyban lévő összeszerelő sorról