A Škoda Megkezdte a Rapid Sorozatgyártását Indiában

Ország:
Csehország
A Škoda Megkezdte a Rapid Sorozatgyártását Indiában

Az új modellnek kiemelkedő szerep jut a Škoda 2018-ig szóló terjeszkedési stratégiájában, hiszen a vállalat részben ennek segítségével kívánja eladásait világszinten legalább 1.5 millió éves darabszámra tervezi emelni.

A Pune városában gyártott Rapid egy kifejezetten az indiai piacra készülő autó. 4.39 m-es hosszúságával, 1.7 m-es szélességével, 1.47 m-es magasságával a Fabia és a Laura/Octavia közé pozicionálták. A Škoda ezzel a modellel kívánja képviselni magát India legjelentősebb autóipari szegmensében.

A Rapid benzin- és dízelüzemű motorral, manuális és automata sebességváltóval is készül. Mind a benzinüzemű, mind a közös nyomócsöves (common rail) turbódízel motor 1.6 l-es 77 kW (105 LE) teljesítményű.

A Pune-ban lévő Volkswagen gyár 2009-ben kezdte meg működését. A Fabia után az új Rapid a leányvállalat által előállított második Škoda modell. A Pune-i gyár mellett a Škoda a Maharashtra régióban lévő Aurangabad-i üzemében is gyárt gépkocsikat: itt készülnek a Superb, Laura és Yeti modellek.

A Škoda új kompakt szedánját 2011 végéig bevezetik az Indiai szubkontinensen