A Severstal és a Mitsui közös autóipari acélgyártó központot létesít Oroszországban

Ország:
Oroszország
A Severstal és a Mitsui közös autóipari acélgyártó központot létesít Oroszországban

A japán Mitsui & Co., Ltd. és az OAO Severstal aláírták azt az együttműködési megállapodást, miszerint új autóipari acélgyártó központot létesítenek Leningrád térségben, közel az Orosz Federáció második legnagyobb városához, Szentpétervárhoz. A közös vállalat várhatóan 2013 közepén kezdi meg működését. A központ éves kibocsátása 170.000 tonna acéltermék lesz. A Mitsui ezzel az első olyan japán vállalat, amely az oroszországi acélipari befektetéssel bír.

Oroszország autóipari eladásai átmenetileg csökkentek a világszerte tapasztalható pénzügyi válság miatt. Ennek ellenére 2016-ra már 3 millió jármű eladását prognosztizálják, amellyel Oroszország autópiaca a hetedik legnagyobb lesz a világon. Sok külföldi autógyártó helyi gyártóbázisa tömörül Oroszország északnyugati területein, és az orosz kormánynak a lokalizációs szint növelését ösztönző politikájától az acélgyártás/megmunkálás iránti kereslet fellendülését remélik.

A Severstal 75%, a Mitsui 25% tulajdonrésszel bír az új közös vállalatban, a 970 millió rubel (kb. 6,5 milliárd forint) értékű projektbe megegyező arányban fektet be a két vállalat