A SaarGummi kínai kézbe kerül

A SaarGummi kínai kézbe kerül

A kínai Chongqing Light Industry & Textile Holding Group Co., Ltd. veszi át a fizetésképtelen SaarGummi GmbH-t és leányvállalatait. Erről a SsarGummi GmbH kijelölt felszámolóbiztosai számoltak be.

2011. április 28-án a hitelező bankok jóváhagyták a tranzakciót, s a kínai fél már ki is fizette a vételár egy tetemes hányadát. Ez a lépés azt is jelenti, hogy a SaarGummi csoport egyben marad, s a németországi és külföldi telepein dolgozók munkahelye biztosítottnak tekinthető.

A SaarGummi csoport a világ egyik vezető beszállítója az autóipari szigeteléseknek. A gumifeldolgozó vállalat az európai, észak- és délamerikai, illetve az ázsiai autóipar szereplőinek partnere. Németországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Csehországban, Spanyolországban, Indiában, Brazíliában, Kínában és az USA-ban is működtetnek leányvállalatot. 2010-ben a SaarGummi világszerte 4400 főt foglalkoztatott.

A kínai Chongqing Light Industry & Textile Holding Group Co., Ltd. veszi át a fizetésképtelen SaarGummi GmbH-t és leányvállalatait