A PSA Szlovákia felfüggeszti a termelést augusztusban

Ország:
Szlovákia
A PSA Szlovákia felfüggeszti a termelést augusztusban

A PSA Peugeot Citroën felfüggeszti a termelést szlovákiai gyártó üzemében augusztusban, főként a tervezett karbantartások miatt, de a piaci kereslet is indokolja ezt – jelentette ki a leányvállalat pénteken. A társaság nagyszombati összeszerelő üzeme augusztus 1-jén állította le a működését, amelyet augusztus 30-án indít újra.

A leállás elsődleges oka a gyártóberendezések terv szerinti karbantartása, a másodlagos ok pedig egy harmadik modell gyártására való felkészülés. Ugyanakkor a piaci helyzet és a kereslet alakulása is szerepet játszott a négyhetes szünet elrendelésében, mondotta el Peter Svec, a PSA Peugeot Citroën Szlovákia szóvivője.

A PSA az elmúlt évben 186.150 gépkocsit állított elő Szlovákiában, kb. 10%-kal múlva alul 2009-es termelését (205.000 db). A vállalat tervei szerint 130 millió eurós beruházást hajt végre, hogy jövőre egy új modell gyártása kezdődhessen meg a nagyszpombati telephelyen. Ez a fejlesztés 900 új munkahelyet teremt majd a tervek szerint. Az üzem jelenleg Peugeot 207-es és Citroën C3 Picasso modelleket gyárt.

A nagyszombati üzemben augusztus 30-án kedden indul újra a termelés