A Porsche Holding Átveszi a Volkswagen Csehországi Importőrét

Ország:
Csehország
A Porsche Holding Átveszi a Volkswagen Csehországi Importőrét

A Volkswagen AG az osztrák székhelyű Porsche Holding GmbH-be olvasztja be az Import Volkswagen Group s.r.o (IVG)-t, a márka csehországi disztribúciós hálózatát. A Porsche Holding 2012 január 1-jével veszi át a prágai székhelyű IVG-t, a vételi árat a felek nem hozták nyilvánosságra – jelentette az osztrák Wirtschaftsblatt nevű napilap. A Volkswagen leányvállalata, a Porsche Holding a Volkswagen, Audi, Skoda és Porsche márkák kiskereskedelme mellett a Volkswagen, VW haszonjárművek, Audi, valamint SEAT modellek nagykereskedelmével bővíti szolgáltatását a Cseh Köztársaságban. Az IVG mind a 126 alkalmazottját átveszi az osztrák leányvállalat.

Az Import Volkswagen Group jelenlegi kereskedelmi- és szervízhálózata 117 szerviz-központot, 38 Volkswagen kereskedést, 45 Volkswagen haszonjármű-kereskedést, 19 Audi és 26 Seat kereskedést ölel fel. A Skoda modellek csehországi forgalmazását közvetlenül a gyártó Skoda Auto végzi.

A Porsche Holding (Salzburg) Európa egyik legnagyobb disztribútora. Európában 20 országban van jelen, ezen túlmenően Kínában is rendelkezik telephelyekkel.

Az IVG csehországi disztribúciós hálózatát a Volkswagen AG leányvállalataként működő osztrák székhelyű Porsche Holding GmbH veszi át