A Pirelli-Russian Technologies Közös Vállalatának Tulajdonába Került a Sibur Holding Kirovi Üzeme

Ország:
Oroszország
A Pirelli-Russian Technologies Közös Vállalatának Tulajdonába Került a Sibur Holding Kirovi Üzeme

A Pirelli-Russian Technologies egyenlő arányban tulajdonolt közös vállalata elsősorban téli gumiabroncsokat fog gyártani, felerészben Pirelli márkanév alatt. A helyben előállított abroncsokat Oroszországban, és a FÁK országok piacain értékesítik.

A Kirovi üzem jelenlegi gyártókapacitása hétmillió személyautó és kishaszonjármű gumiabroncs évene. További eszközvásárlás során az éves kapacitás 2014-ig 11 millió darabra növekszik. A megvásárolt eszközök értéke 222 millió euróra tehető (68 milliárd Ft), melyből 55 millió euró (16, 7 milliárd Ft) pénzügyi rendezése még idén, a fennmaradó 167 millió euróé (51,3 milliárd Ft) pedig a következő évben várható.

A közös vállalat eladásait 2012-ben 300 millió euró (91 milliárd Ft) körül prognosztizálják, 2014-ben pedig már 500 milló euró (közel 152 milliárd Ft) feletti eredményt várnak. A jelentős árbevétel növekedés a gyártás felfuttatásán túl annak az elkövetkező három év alatt megvalósuló további 200 millió eurós (60,7 milliárd forintos) beruházásnak köszönhetp majd, amely az üzem modernizálását és a gyártókapacitás növelését célozza.

A megállapodás értelmében a Pirellinek módjában áll a közös vállalatban jelenleg fennálló 50%-os tulajdonrészét rövidtávon 75%-ra növelni.

A mai napon zárult le az oroszországi Sibur Holding kirovi abroncsgyártó részlegének Pirelli-Russian Technologies általi átvétele