A Motherson Sumi Többségi Részesedést Vásárol a Német Peguformban

Ország:
Szlovákia
A Motherson Sumi Többségi Részesedést Vásárol a Német Peguformban

Az indiai Motherson Sumi Systems LLC (MSSL) autóipari beszállító 80%-os tulajdonrészt kíván szerezni a németországi illetőségű műanyag beltéri és kültéri komponenseket gyártó Peguform GmbH-ban. Az MSSL a részvényeket közvetlenül a vállalat jelenlegi tulajdonosától, az osztrák központú Cross Industruies-től vásárolja meg, amely a fennmaradó 20 %-os tulajdonrészét továbbra is megtartja. A megállapodás három hónap átfutási idő alatt fog lezajlani, amennyiben azt az Európai Kartell Iroda jóváhagyja.

A Peguformnak jelenleg hétezer alkalmazottja és 16 leányvállalata van 7 országban. A társaság két gyártóegységet üzemeltet Közép-Kelet Európában, mindkettőt Szlovákiában.

A Samvardhana Motherson cég világszerte több mint 40.000 főt foglalkoztat. Sokféle komponens és modul gyártója – többek között visszapillantó tükrök, kábelkötegek és légkondícionáló berendezések készülnek 23 országban lévő 90 leányvállalatánál. Közép-Kelet Európában többek között Magyarországon és Csehországban üzemeltet gyártócsarnokokat.

A Motherson Sumi Systems a német Peguform autóipari beszállító részvényei 80%-ának megvásárlására készül