A Mercedes Benz a legsikeresebb vezető márka Oroszországban

Ország:
Oroszország
A Mercedes Benz a legsikeresebb vezető márka Oroszországban

Az év első 4 hónapjában a Mercedes Benz sokkal látványosabban fejlődött Oroszországban, mint bármely más piacon. Az eladás rekordokat ért el minden hónapban, 77,2 %-os növekedést, 7.764 személyautó eladást realizálva.
A 2010-es évben a Mercedes Benz 19.724 személyautót értékesített az orosz piacon. Ez minden idők csúcsa, amely 63,7 %-os növekedést jelent. Az elmúlt 10 évben az eladások száma Oroszországban kilencszeresére nőtt.
Dr. Joachim Schmidt, a Mercedes Benz Autó kereskedelmi és marketing főigazgatója elmondta "Kínával egyetemben Oroszország az egyik legfontosabb fejlődő piacunk, és ez így is marad az elkövetkező évek során. Nagyon elégedettek vagyunk az itteni fejlődéssel. Ez év eleje óta vezető márka vagyunk a legmagasabb eladási volumennel, és gyorsabban növekszünk, mint vezető versenytársaink. Nyilván meg akarjuk tartani ezt a pozíciót egész évben. Célul tűztük ki, hogy túllépjük a múlt évi eladási rekordunkat, és a teljes piaci átlagnál gyorsabb növekedési ütemet. Ennek egyik feltételeként kereskedőhálózatunkat tovább bővítjük."
Oroszország az egyik leggyorsabban növekvő autópiacot tudhatja magáénak. A teljes piac 30 %-kal nőtt az elmúlt évben, 1.8 millióra nőtt új személyautó regisztrációval. A társaság jelentős növekedést remél 2011-ban, azaz a teljes személygépkocsi piac 25 %-os növekedését várja.
A Mercedes-Benz 37 városban 54 márkakereskedéssel és franchise rendszerű műhellyel van jelen Oroszországban. Tervei közt újabb 10 megnyitása szerepel még ebben az évben. Az orosz leányvállalat felelős az összes oroszországi MB személyautók eladásáért.
Az 1994-ben alapított Mercedes Benz Russia volt az első nyugati autókat értékesítő társaság Oroszországban.

A Mercedes-Benz Oroszországban növekedett a legjobban az év első 4 hónapjában