A Johnson Controls Megvásárolja a Román Poliuretán-Hab Gyártó Spumotim-et

Ország:
Románia
A Johnson Controls Megvásárolja a Román Poliuretán-Hab Gyártó Spumotim-et

Az amerikai központú, autóüléseket, ajtókárpitokat, műszerfalakat és elektronikai komponenseket gyártó Johnson Controls bejelentette, hogy megvásárolta a román Spumotim S.A.-t, amely az autóipar részére állít elő poliuretán habot. A Román Versenyhivatal november 30-án hagyta jóvá a tranzakciót, melynek részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A Johnson Controls a román autóipar 80%-os növekedésével számol az elkövetkező négy évben, a Spumotim megszerzésével a gyártáskapacitását a helyi piac növekvő igényeihez igazítja, tovább erősítve ezzel az autóülés-alkatrészek gyártásában betöltött vezető szerepét a régióban. A habtermékeken túlmenően a társaság fém üléskomponenseket és mechanizmusokat, szöveteket és üléshuzatokat, illetve komplett üléseket is gyárt.

„Románia fontos részét lépezi a bővülő kelet-európai piacnak. A Spumotim akvizíciójával a régióban gyártóbázissal rendelkező ügyfeleink – a Dacia, a Ford és a Fiat – igényeit igyekszünk kiszolgálni” mondta el Brian Cooke, a Johnson Controls Autóipari Részlege Habszivacs üzletágának elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója.

A Spumotim SA autóipari divíziójánál 300 fő dolgozik. A tranzakció a vállalat temesvári központját és gyártóüzemét, valamint a pitesti-i részlegét is érinti. A társaság már annak felvásárlása előtt a Johnson Controls beszállítója volt.

A Johnson Controls bejelentette, hogy megvásárolta a romániai Spumotim S.A. autóipari üzletágát