A Huaxiang 6 Millió Euróért Vásárolja Meg a Cseh Wech CHEB vállalatot

Ország:
Csehország
A Huaxiang 6 Millió Euróért Vásárolja Meg a Cseh Wech CHEB vállalatot

A kínai Ningbo Huaxiang Electronic Co., Ltd. (NBHX) a csődbe ment német Sellner Holding GmbH két gyártóüzemét vásárolja meg, amellyel a német és amerikai piacokra való betörését. Az autók fa beltéri borításait gyártó két üzem a németországi Sellner GmbH és az amerikai Sellner Corp.

A kínai befektető 18.7 millió eurót (kb. 5.8 milliárd forintot) fizet a Sellner GmbH-ért, és annak műanyag beltéri egységeket gyártó leányvállalatáért, az IPG Industrieplast-ért, és további 2.6 millió euróért (803 millió forintért) kerül a tulajdonába az amerikai Sellner Corporation. Ezen túlmenően a Huaxiang 6 millió euróért megvásárolja a Wech CHEB spol. s.r.o. nevű, a Sellner GmbH részére furnérlemezeket préselő cseh vállalatot is. A Sellner Holding fő ügyfelei az Audi AG, a Daimler AG és a BMW AG.

Az NBHX Ningbo városában, Kelet-Kínában található, fröccsöntött kültéri és beltéri borításoksokat és díszítőelemeket, futóműalkatrészeket, elektromos komponenseket, légkondícionáló részegységeket gyárt az autóipar számára. Fő vásárlói a Volkswagen AG, a General Motors Co. és a Ford Motor Co. Helyi üzemei.

A kínai NBHX megvásárolja a Sellner GmbH-t, az Industrieplast GmbH-t, az amerikai Sellner Corp-ot és a cseh Wech CHEB spol. sr.o.-t