A GM és Szentpétervár Kutatás-Fejlesztésre Vonatkozó Szándéknyilatkozatot Írt Alá

Ország:
Oroszország
A GM és Szentpétervár Kutatás-Fejlesztésre Vonatkozó Szándéknyilatkozatot Írt Alá

Az ipari, mérnöki és kutatási együttműködési szándéknyilatkozat aláírására a IV. Szentpétervári Nemzetközi Innovációs Fórum keretében került sor. Kölcsönösen támogatott kutatások, tudományos információk cseréje, professzorok és diákok kölcsönös látogatásai és az autóiparral kapcsolatos oktatási programok szervezése szerepelnak a dokumentumban.

A hosszútávú együttműködés 2010-ben a III . Szentpétervári Nemzetközi Innovációs Fórum alkalmával kezdődött. A jelenleg futó program keretében Szentpétervár legjelentősebb egyetemei vesznek részt olyan autóipari kutatásokban és fejlesztésekben, melyek egy részéhez a tanulók a GM Észak-Amerikában lévő saját K+F központjaiban részesülnek oktatásban.

Mikhail Oseevsky, Szentpétervár kormányzóhelyettese szerint ez a kooperáció az első lépés egy Szentpétervárott létrehozandó új autóipari K+F központ magalapításához, amely szerves része lehetne a város autóipari klaszterének.

A GM és a Szentpétervári Kormány autóipari kutatásokra vonatkozó együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, a dinamikusan fejlődő oroszországi autóipar fejlődését támogatandó