A Ford és a Sollers aláírták az új vegyesvállalat létesítéséről szóló megállapodást

Ország:
Oroszország
A Ford és a Sollers aláírták az új vegyesvállalat létesítéséről szóló megállapodást

MOSZKVA, Oroszország - a Ford Motor Company és a Sollers OJSC egy Oroszországban 50-50 % tulajdoni arányú vegyesvállalat létrehozásáról szóló egyezményt írt alá. Az új Ford Sollers nevű társaság előreláthatólag ez év végéig kezdi meg működését.

Stephen Odell, a Ford Europe elnöke, Vadim Shvetsov, a Sollers főigazgatója Moszkvában, Vlagyimir Putyin miniszterelnök jelenlétében, ünnepélyes keretek között írták alá a végső megállapodást

A Ford és a Sollers továbbá szándéknyilatkozatot írt alá az orosz beruházási bankkal (a Vnyesekonombank) egy 39 billió orosz rubel (kb. 1.4 billió dollár) értékű, hosszú lejáratú finanszírozás tárgyában is.

A Ford Sollers működése a jelenleg Ford Focus és Ford Mondeo személygépkocsikat előállító, a Szentpétervár melletti vsevolozhski Ford termelőüzemét, valamint további két tatárföldi Sollers gyártóegységet fog felölelni. A három gyáregység együttesen a teljes Ford személyautó választékát, illetve kishaszongépjárműveket - beleértve a Ford Transitot - gyártja majd.

A jövőben a Ford Sollers felel majd Oroszországban a Ford gyártmányok, részek és alkatrészek importjáért és értékesítésért. A járműgyártás fejlesztéseként a FS motorokat gyárt, illetve egy présüzemet is működtet a jövőben, ezzel az Oroszországban gyártott Ford járművek lokalizációs szintjét növeli. A tervekben szerepel egy helyi kutatási és fejlesztési részleg létrehozása is.

A Ford és Sollers orosz kormány felé megvalósított együttes jelentkezését - amely az új ipari összeszerelési rendszerben való részvételt jelenti - 2011 június 1-gyel a Gazdasági Fejlesztési és Kereskedelmi Minisztérium elfogadta. A Ford Sollers működését az idei évben kezdi majd meg.

Megszületett az 50-50 százalékban birtokolt Ford Sollers vállalat