A Ford átalakítja az európai leányvállalatoknál folyó gépkocsigyártást

Ország:
Románia
A Ford átalakítja az európai leányvállalatoknál folyó gépkocsigyártást

A Ford közzétette az új gyártási alapprogramját az európai gyáregységeiben.
A módosítások valószínűleg megnövelik majd a Ford termelékenységét a gyártás rugalmassága mellett. A vállalat az elkövetkező 3 évben 20 teljesen új, illetve jelentősen "átszabott" jármű gyártását kezdi majd meg, ezzel jelentősen megnövelve teljes gyártási portfolióját.

A tervek szerint a következő generációs Ford Transit Connect gyártása Törökországból és Romániából Spanyolországba kerül át. A Ford nem jelölte meg pontosan, hogy az új generációs Transit Connectet mikortól gyártják a valenciai üzemben.

A Ford craiovai leányvállalata Romániában 2012 elejétől a teljesen új Ford B-Max, illetve párhuzamosan egy másik B-kategóriás modell gyártását kezdi meg. Mindezek mellett új üzemanyag-hatékony 1 literes EcoBoost motorokat is előállít majd. A Ford megerősítette, hogy 675 millió euró volumenes beruházásként a craiovai leányvállalatát modern, minden tekintetben versenyképes gyártóegységgé alakítja.

A Ford Otosan kocaeli-i (Törökország) leányvállalata egy teljesen új kishaszonjárműveket is gyártani fog a következő generációs Transit mellett. A vállalat a Spanyolországban készülő Transit Connectekkel kapcsolatos kutatás-fejlesztési teendőket is ellátja majd.

A Ford Spanyolországba helyezi át a Transit Connect gyártását Romániából és Törökországból