A Cooper Tyre Felvásárolja a Szerb Trayal Abroncsgyártót

Ország:
Szerbia
A Cooper Tyre Felvásárolja a Szerb Trayal Abroncsgyártót

A jövőben Cooper Tyre Serbia néven működő teljes tulajdonú leányvállalat a Cooper szinte teljes termékskáláját gyártja majd, beleértve a nagy teljesítményű gumiabroncsokait, melyeket a társaság Melksham-i (Anglia) üzemében is előálítanak.

A kezdeti 13 millió eurós (közel 4 milliárd forintos) beruházást beleértve a szerb kormány által nyújtott támogatások segítségével összesen a vállalat több mint 50 millió eurót (15,3 milliárd forintot) tervez költeni az akvizícióra, valamint az üzem korszerűsítésére az elkövetkező három év folyamán. A kormány által nyújtandó támogatás összege akár a 10 millió eurót (3 milliárd forintot) is elérheti, attól függően hogy bizonyos feltételeket teljesít-e a vállalat.

A részleg kezdetben 400 főt foglalkoztat majd, és a tervek szerint három éven belül 600-700 főre emelik az alkalmazottak számát, a gyártókapacitást pedig éves szinten hárommillió darabra. Emellett a telephely további kapacitásnövelésének is adott a lehetősége.

A tranzakció várhatóan 2012 első negyedévében a megfelelő hatósági jóváhagyásokat követően zárul le.

Az amerikai központú Cooper Tire & Rubber Company bejelentette, hogy aláírta a szerb Trayal vállalat Krusevacban működő gyártóüzemének megvásárlásáról szóló megállapodást