A Continental személyautó abroncsokat gyártó üzemet létesít Oroszországban

Ország:
Oroszország
A Continental személyautó abroncsokat gyártó üzemet létesít Oroszországban

A Continental a Moszkvától 170 km-re délnyugatra fekvő Kaluga városában új gumiabroncs üzemet hoz létre, melynek építési munkálatai 2011 végén kezdődnek. A helyszín kiválasztásában a terület földrajzi elhelyezkedése mellett a jó infrastruktúra, valamint a Continental korábban idetelepült autóelektronikai gyárával kapcsolatban szerzett kedvező tapasztalatok játszottak döntő szerepet.

Az új gyártóegység kb. 220 millió eurós beruházás keretében valósul meg, a gyártás megindítása 2013 végére várható. Az orosz kormány ígéretet tett a beruházás támogatására vonatkozóan. Az üzem éves kapacitása 4 millió gumiabroncs lesz, de a piac jelen ütemben történő további növekedése esetén ennek duplájára is növelhető, áll a Continental sajtóközleményében. A gyár kezdetben mintegy 400 főt foglalkoztat.

Az új csarnokban Continental, Barum és Matador márkájú téli és nyári gumikat gyártanak majd. A vállalat – mint a gumiabroncsok egyik legnagyobb európai beszállítója – igyekszik kiszolgálni legnagyobb ügyfeleinek külföldi országokban létesülő üzemeit, így azt a Volkswagen gyárat is, amely néhány éve már működik Kalugában.

A Continental, amely és a ma Oroszországban jelen lévő egyik legjelentősebb külföldi gumiabroncs gyártó, 2005 óta üzemeltet saját értékesítési központot Moszkvában. A vállalat kb. egy éve határozta el, hogy egy zöldmezős beruházás keretében új gyártóüzemet épít Oroszországban, ezzel lényegesen lerövidítve a termékek szállítási idejét.

2013 végén indul a gumiabroncsok gyártása 4 millió darabos éves kapacitással